Thursday, April 16, 2009

My Life Will Suck! Without My Cats!! hee~

Halu.. halu... Arini nie saye dgn rase bangga nyer nk introduce my latest adoption! hehe.. Here he is, AWOKK... (macam Aril dak AF tu cakap). Kuceng yg comel lg gebu ini telah d ambil d sebuah kedai makan berhadapan Masjid Saidina Ali d Kg. Batu Muda! (ps: makanan kt kedai tu superb weyh!) Kucen ni dh lama mama nk bwk blik! Akan tetapi, tuan nyer x bg. Boleh di katakan every weekends ktorg g breakfast kat kedai tu! So, every time g, Mama mesti cari kucen ni dlu. Ngorat nak bwk blk, still x dpt! So, yesterday, me n Sis Cikin, ktorg g la bfast kat situ, dgn menggunakan kuasa girls' xfactor ni, ngorat2 sket jer, Abg Apit bg amek! Woooaahh! Terkezut plak ble dier bg! hehe. Peluang x d lepaskan! So, Awokk skrg dh pon jd family member! Thanx ek Abg Apit!!



~Awokk~



~a bit comot at the moment~

Russell, still notty as always! tak reti dok diam2.. Ade jer mende dier nak main.. bunga2 mama dah abis hancur Russell ni kerja kan! hee~ seb baik dier cute n adorable xde la mama marah! Si Russell ni tersgtlah kuat makan! Badan dier h gemox! Sedap sgt d pelok2! Keep growing Russell! Bg lg gemox! Ha3. He's a bit jealous when Awokk arrived! Still x knal each other. Kan tak kenal maka tak cinta. Nnt dh kenal, sure kecoh umah ni di buatnya! Dun worie dear Russell, Kak Cha still sayang Russell!! Ini ade few photos dak Russell yg agak cute!



~nak jugak duduk dkt2 dgn org!~
p/s: sila abaikan gmba jejaka di belakang itu!
(jejaka=bf SHIDA) hehehe



~Russell tdo slalu x tutup mata rapat2!~

Tottie and her kittens pon havoc jugak! Tambah2 si JOYAH! kalau berbunyi jer sorg org, dorg kelam kabut x hengat la. Sibuk nk kuar dari kandang. Bila dah bg kuar kandang, mula lah main kat dapur tu. Dorg ni kalau dapat main, kecoh nyer ngalahkan monkey2 kat utan tu! Tonggang terbalik di buatnya dapur tu. Si Russell tu pulak mmg x lepas kan peluang la nk membuli kittens tu. Sesuka hati dier jer pijak2 budak2 tu! Then, bila budak2 tu dh mcm out of control, Tottie mula la risau, dier pon panggil la ank2 dier suh dok setempat. Tapi seekor pon x pergi kat dier. Poor Tottie! Hu~ So, sebagai dende dorg ni nakal yang amat sgt, kittens n Tottie, d masukan kembali dlm kandang! Bru la rasa aman jer umah! hehe.. Ni la hasil nyer bila semua d kutip n d simpan dlm kandang! Bru la dorg ni rasa lapa la, dahaga la. Bila dh kurung baru nak makan! Tottie, u're a great mummy la!



~dh besa2 pon nk nenen lagik!~
p/s: carik mane Tottie. Hee~

At this moment, kesemua kucen2 tgh syok tdo. Russell tdo kt his fav spot, tingkap kat TV hall, Tottie n her kittens, dlm kandang kat luar, and Awokk tdo kat kusi putih kt living hall ni!

Wednesday, April 8, 2009

Questions...n Just Jawab la!

1.Bekas kekasih saya adalah :
Dzarieff Mohd Bakri! =)

2.Saya sedang mendengar :
Just Dance by Lady Gaga

3.Mungkin saya patut
Kurang kan bercakap kot.. org kate saye byk sgt ckp! :p

4.Saya suka :
Bercakap! *wink*

5.Sahabat-sahabat baik saya :
Noradella, Ezzah, Yaa, Farah Nad, Ain, EG....

6.Saya tak paham :
Kenapa an adult can act like a child when it comes pasal politic..! daa??!!!

7.Saya kehilangan :
Kucen kesygn saya, LOLA dh masuk bln ke 4! waaa~

8.Ramai yang berkata :
Mata saya besar..!!! i take that as compliment lah! hehe

9.Makna nama saya :
In Irish, Shalia (shalea) means butterfly princess in the meadow.

10.Cinta itu adalah :
Sangat istimewa! mcm kopi.. manis ader.. rase pahit pon ader! ttp nk minum jgk!

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
Kusyuk wat homework! keep up the good work Danish!!

12.Saya akan cuba :
Untuk kurangkan bercakap! :P

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
Eternally, Everlasting....

14.Telefon bimbit saya :
LG KS 360 n SAMSUNG G800 (saya syg mereka berdua!)

15.Bila saya terjaga dari tidur :
Saya akan terus tgk jam dlu!

16.Saya paling meluat apabila :
Org gaduh pasal politik! oh.. please la!

17.Pesta/Parti adalah :
Happy hour for everyone..!!

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah
ermm.. tuka sket jd haiwan2 ek.. mereka adalah...
Notty, Syudiq, Komeng, Semak, Lola, Totti, Russell,
Alvin, Joyah, Wall-E, n Obama!
(n mereka ini adalah kucen2 saya!)

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
Umo skolah menengah! 13-17! those days were lovely!

20.Hari ini :
Asyek ngadap laptop jer!

21.Malam ini saya akan :
Tidur la.. ape lg kan.. hehehe

22.Esok pula saya akan :
Bewk kete mama g buh arm rest kot!

23.Saya betul2 inginkan :
Ketenangan dlm politik Malaysia!

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
Nampak mata saya sgt besar! *wink*

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
Of corse la shopping mall! hehehe...

26.Makanan Barat atau Jepun :
Barat!

27.Bilik yang terang atau gelap :
Bilik yg mendung can ar?? hehehe..

28.Makanan segera adalah :
Makanan wajib saya time dok sendiri dlu2! ahak* RUSKI sedap gilos!

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
..Amad Russell.... (memanggil kucen ku yg chumell!)

30.Siapa yang anda nak Tag?
ermm.. tannakkkk!! buleh kann.. ahaks*

Another Movie!!

hehe... alo2.. td g CineLeisure, mcm xde mende nak buat, Me, Qeyma, n Cikinto (bertiga ni je la) tgk movie lagi!! this time, movie made in MALAYSIA..!! TALEnTIME.. tersgtlah best nyer movie ni...!! touching seyy.. so.. to sesiapa yg x tgk lg movie ni, sila lah ke cinema berdekatan n tgklah TALEnTIME.. x rugi langsung..



sambil2 tggu movie nk stat, ktorg g photobooth.. hehe.. ktorg pon bergamba la.. hehehe.. yg saket ati nyer, booth to cakap Jepun.. sepatah pon ktorg x paham.. so, ktorg men click jer la ape2 yg patut smpi gamba2 tu printed out! hehe...


Smileeee~


Kakoq, gunting.. jgn x guntinggg...


Inilah hasilnyer! wink*

Tuesday, April 7, 2009

What's Ur Lucky Number??

1. Ketulenan

- Hadir dengan idea baru.
- Memperolehi sesuatu dengan cara yang tersendiri.
- Golongan ini merupakan yang paling jujur dan boleh mempelajari dengan baik teknik diplomasi.
- Mereka suka mengambil inisiatif dan suka menjadi yang terbaik dan kebiasannya adalah pemimpin atau boss.
- Bekerja sendiri merupakan pilihan terbaik mereka.

Perkara yang perlu dipelajari: Idea dan pendapat yang lain mungkin baik atau lebih baik. Berfikirlah secara terbuka.

2. Pendamai
- Dilahirkan sebagai diplomat.
- Mereka selalu memikirkan dan peka terhadap keperluan dan perasaan orang lain sebelum mengambil kira dirinya sendiri.
- Secara semulajadi sangat analitikal dan suka mengikut gerak hati.
- Mereka tidak suka bersendirian. Persahabatan adalah penting buat mereka dan berupaya mendorong mereka untuk berjaya di dalam hidup; tetapi mereka sanggup untuk bersendirian jika hubungan yang terjalin itu tidak serasi.
- Golongan ini secara semulajadi adalah pemalu, mereka patut belajar untuk meningkatkan nilai kendiri (self esteem) dan meluahkan perasaan secara terbuka tanpa berselindung.

3. Ceria
- Golongan ini merupakan golongan yang idealistik.
- Mereka sangat kreatif, sosial, mesra, romantik dan mudah dibawa berunding.
- Mereka suka memulakan sesuatu tetapi jarang dapat menghabiskannya.
- Mereka suka orang lain gembira dan sanggup melakukan apa sahaja untuk mencapainya. Mereka sangat popular dan idealistik.
- Golongan ini perlu belajar untuk melihat sesuatu dengan lebih realistik.

4. Konsevatif
- Golongan ini sangat peka dan tradisional.
- Mereka sukakan arahan dan sesuatu yang rutin.
- Mereka hanya akan bertindak apabila faham sepenuhnya tentang apa yang sepatutnya mereka lakukan.
- Mereka suka bekerja keras dan sanggup melakukan sesuatu kerja secara sendirian. Mereka mudah tertarik dengan aktiviti luar dan merasai pertalian dengan alam sekitar. Mereka berupaya untuk bersabar, tekun dan adakala dianggap degil.
- Mereka harus belajar untuk lebih feksibel dan bersikap lebih baik terhadap diri sendiri.

5. Perintis
- Mereka adalah perintis.
- Secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko serta sangat bersemangat (enthusiasm).

- Mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat. Dunia ini adalah sekolah mereka, mereka memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap situasi yang ditempuhi. Persoalan yang bermain difikiran mereka tidak pernah terhenti.

- Golongan ini dinasihatkan untuk melihat sesuatu dengan teliti dan mendapat semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sesuatu kesimpulan.

6. Romantik
- Golongan ini adalah idealistik dan memerlukan sesuatu sebab untuk berasa gembira. Hubungan kekeluarga yang kuat adalah penting buat mereka. Perasaan mereka mempengaruhi keputusan mereka. - Mereka sangat suka untuk membantu dan menjaga seseorang.
- Mereka sangat setia dan boleh menjadi guru yang terbaik.
- Mereka suka seni musik.
- Mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin persahabatan secara serius.
- Golongan ini harus belajar apakah yang boleh diubah dan apakah yang tidak boleh diubahnya.

7. Intelektual
- Golongan ini adalah Pencari.
- Selalu menyelesaikan sesuatu yang tersembunyi,dan mereka sukar untuk menerima sesuatu perkara dengan mudah.
- Perasaan mereka tidak mempengaruhi keputusan mereka.
- Mereka suka mempersoalkan apa yang ada disekeliling mereka tetapi mereka tidak suka dipersoalkan.
- Mereka kerap dikenali sebagai ahli falsafah dan sangat berpengetahuan dan kadangkala bersendirian.
- Mereka gemarkan perkara yang berteknikal dan berkebolehan untuk menjadi penyelidik yang baik dalam menyelesaikan sesuatu perkara.
- Mereka sangat suka berahsia.
- Golongan ini hidup dalam dunia mereka tersendiri dan mereka perlu belajar untuk menerima kenyataan dunia sebenar.

8. Penyelesaian
- Golongan ini adalah penyelesaian masalah.
- Mereka adalah profesional, berterus terang, penilai yang baik dan sangat tegas.
- Mereka selalu mempunyai perancangan yang hebat dan suka hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik.
- Mereka sangat suka mengendalikan manusia. Mereka melihat manusia secara objektif. Mereka akan memberitahu seseorang dengan cara mereka tersendiri bahawa mereka adalah ketua.
- Golongan ini perlu belajar untuk membuat keputusan berdasarkan keperluan sendiri daripada mengikut keperluan orang lain.

9. Pelakon
- Golongan ini mempunyai kebolehan untuk menghiburkan orang lain.
- Mereka sangat penyayang dan pemurah.
- Dengan daya tarikan yang ada, mereka tidak mempunyai masalah untuk berkawan dengan sesiapa jua dan pada mereka tiada sesiapapun yang dianggap asing kepada mereka.
- Mereka mempunyai personaliti yang pelbagai sehingga menyukarkan orang sekeliling mereka untuk memahami mereka.
- Mereka umpama binatang sumpah-sumpah yang boleh berubah dan menyesuaikan diri mengikut persekitaran.
- Mereka mempunyai nasib yang sangat baik tetapi juga boleh menderita akibat terlalu bergantung kepada nasib dan perasaan (mood). Untuk berjaya golongan ini perlu membina landasan kasih sayang.

p/s: Mine is 3... *wink*

Monday, April 6, 2009

Confessions of a Shopaholic


akhirnyaaaa.... selepas dh berminggu2 movie ni kuar, smlm me, Qeyma n Sis Cikinto, ktorg berkesempatan g tgk movie ni kt GSC Times Square.. best gak la cerita ni.. plus hero dier yg agk chumel d situu.. hehe..
after tgk movie... ktorg smbg aktiviti jelajah ktorg ke KL-Downtown.. hehe.. lme sgt dh x g situ, sje nk tgk ade ape2 upgrade x.. ahaks*.. anyway, thanx to my beloved sister, Qeyma yg blanja me aritu! (bila dier blanja bru dpt beloved! wink* Juz kidding!!)



a must watch movieeee!!!!




PD vacation ..(post)

helloo..helloo.. finally ade gak masa nk mengapdet blog ni.. the PD vacation was awesome!! we enjoyed the cuti very much WALAUPON sgt2 penat.. Ktorg gerak from KL pkol 3.23 pm ari Jumaat aritu.. and smpai @ PD around 5.12 pm.. thnx to Pak Cik Bus yg sgt spoting gitew! Sesampai je ktorg kt PD tu ktorg cek in dkt Residence Desa Lagoon Resort. Resort ni tersgtlah best nyer. sgt2 terserlah privacy nyer.. settle bab check-in, ktorg pon ape lagi, terjun kolam la.. lame x swim kt pool! tapi, sempat swim dalam half an hour jer, pastu ujan la pulekkk.. huhu2.. terus rase lapa n mengantok ble masuk dlm bilik yg sejuk itu.. huhu...
at night, ktorg ader BBQ dinner.. the makanan mlm tu.. ya ampunn.. punya la sodap! huhu.. eat till u cant eat la mlm tu..
the next morning, we all ade game ala2 sukan rakyat gitew, antaranye ialah.... isi air dalam btol, lari ikat kaki, lari dgn tempurung and mcm2 lagi.. hu3.. time ni smpt la main air laut kejap.. x puas pon.. d sebabkan the beach was private beach, air laut nya sgt lah bersih n irresistible beb! he3.. mujur x sunburnt! hehe..
abis je game, ready to check out.. ktorg lunch dlu.. ade sesi bg adiah bg group yg menangg game pagi tu.. (anyway, my group dpt the 2nd place! wink*)
abis semua2 tu, naik bus (dgn Pak Cik Bus yg spoting itu td! =P) blik ke KL blk.. smpi KL around 4.15pm n trus blk ke umah...
huhu.. the theme kt PD was Program Seribu Kenangan AC110 06/09!! mmg tersimpan seribu kenangan yg terindah dgn bdk2 kolej!! huhu..
ermm.. thats all for now! TTFNN!!!



kalah Paris Hilton nyer bags! ahaks*


Dlm Bus!


frm left; Della, Ain, Aida, n ME


ade mcm Farid Kamil nyer adik x? wink*

Friday, April 3, 2009

Pre: PD vacation..

Esk, ME n other 72 KPTM-KL students AC110 bacth 07/06, ktorg akan ke PD nak enjoi rmai2.. Bus d jangka bertolak dlm pkol 3pm n ETA will be aroud 5 kot.. Mlm nk ade dinner n BBQ. Saturday morning ade game plak kat beach.. huhu.. hopefully things will be just fine.. aminnn...