Friday, January 29, 2010

F.I.N.A.L

Hi all,

Next week on Tuesday, saya akan ke final! Bukan final AF, tapi FA. 50-50. Sudah hampir pada jawapan nyer. Jadi doa saya adalah di berikan yang terbaek..~!! Semoga berjumpa di 3rd Floor, Admin Building 1,Complex A, Sultan Abdul Aziz Shah Airport, Subang.

p/s: semoga Tuesday ini tiada lagi scene tangga atau smart tag~! Apa bju yg nak d pkai yer. ermm.. pakai bju pink airtu la..

Regards,

Shasha


Monday, January 25, 2010

E.S.O.K

Hi all,

Saya sedang dalam nervous. Apa yang akan jadi esok? Saya pon tak tahu. Hope everything will turn out well as planned.

So, to my dearest family and friends, wish me luck..~!!


Regards,
Shasha

Friday, January 22, 2010

T.A.N.G.G.A

Hi all,

Sehat kah? Haruslah sehat. Jika kurang sehat baek tidur berehat! Wah. Ade rhyme gitu. Hahaha.. Si penulis (konon2 bukan Shashalia) gembira kerana para pembaca sehat. Si penulis sedang mengalami sedikit sakit di otot sekitar pinggul/betis /peha kiri beliau, serta di lengan kanan beliau. Mengapa? Malu pula tiba2 penulis nak bg taw. Lucu ini cerita. Mari saya ceritakan.

Pada hari selasa yang lalu, si penulis bersama kakak beliau (juga dirahsiakan identiti - sebab dier adalah 'The Intersect’) telah pergi ke sebuah tempat utk satu aktiviti undercover yang boleh di klasifikasikan sebagai top secret. Dengan memakai sepasang office wear dan bertumit tinggi si penulis dpt menyelesaikan task stage 1 dgn jayanya (syukur Alhamdulillah). Selepas menghirup segelas air sodap d starbuck, penulis dan kakak beliau terus menuju ke kawasan pakir kereta. Sedang si penulis menuruni anak2 tangga yang agak curam dan hanya tinggal lagi beberapa ank tangga, beliau telah terjatuh! Damn. Keayuan ber’office wear td sudah ternoda. Lantas si penulis bangun dan terus menuruni anak2 tangga yang terakhir. Sementara itu, kakak beliau sudah tidak lagi bermaya utk bergerak kerana sedang sebok gelak sampai senak. Muka kakak beliau juga agak lucu ketika ini.

Kejadian ini lantas meninggalkan kesan lawak 3rd degree dlm igtan penulis. Beliau juga bersyukur kerana kejadian ini berlaku selepas beliau menyiapkan tugasan. Jika tidak, ermmm.. itu yang kita tak tahu tu!

Akhir kata, semoga task 2nd stage beliau dpt disempurnakan dengan sukses atas izin-NYA. Aminnnn~


Thanks for reading.


p/s: Gambar sekadar hiasan. Ini bukan penulis. Beliau tidak lah jatuh teruk seperti ini.



Regards,

Shasha (bukan penulis asal)

PERHATIAN : [www.shashalia.com] Laman web ini tiada kaitan dgn saya. Sila jgn keliru.

H.A.N.T.A.R.A.N

Hi all,

Saya tiba-tiba macam nak buat list utk hantaran je. Erm, pada yang telah mendownload borang permohonan, sila ambil perhatian yaa.. ahahha~~ Selalunya hantaran ni org bg benda2 yang nk d pkai harian kan? So, my hantaran nnt, saya x moh la kuih2 (sah2 at least 3 or 4 jenis), kek2, or buah (buah2 boleh gne utk decorate sirih junjung dah. moden kan). Barang yang mahal bukan jadi faktor utama dalam pemilihan barang itu. Janji cantek n berkualiti okeyh.. So, mari lah melihat list yang saya mahu (wah demand ni).

1. Sepasang high heels (4inch - kaler hitam )
2. Seutas jam (bkn Puma / Guess / Seiko sebab yg ni dh ade)
3. Sebuah camera DSLR (yg ni compulsory ni beb)
4. Satu set wangian (kalau buleh nak Escada S tp kalau tak buleh Haiku by Avon pon ok!)
5. Sebentuk cincin (white gold la kalau buleh, tp kalau x buleh, bg buleh jgk! hahaha)
6. Sebijik PSP (subject to change.. mungkin dh dewasa sikit lg ni dh xnk..!)
7. Sepersalinan Levis jer (casual n sexy!)

Erm.. ni je la kot.. So, as above, ini adalah my list for your kind perusal..

Regards,
Shasha

(format entry kali ini seperti membalas email d outlook sahaja~)


Wednesday, January 20, 2010

B.A.H.A.S.A


Hello hi everybody.. I'm Shashalia.. Hari ini saya terasa seperti ingin menulis sesuatu. Apa yang saya nak tulis tu.. Haaa.. Mari la baca lagi.. Uiks baru tersedar ayat2 ku ter'skema. Yaiks. I hate skema2.. Baik lah mari kembali pada subjek entry ini. Bahasa menunjukan Bangsa. Kalau bahasa yang kalian (pergh.. ayat novel marii..) gunakan tersusun indah serta perkataan2 yang terpacul (sekali lagi novel disitu) dari mulut anda adalah yang ala2 sopan, ayu n educated, ternyata anda adalah bangsa yang tergolong dalam mereka yang high class walaupon bukan dari golongan kaya raya.

Seperti ini,

Kelihatan elegant bukan? Cantik bukan stakat di luar, tetapi juga didalam. Mereka yang berada dalam golongan ini, sentiasa mengunakan bahasa yang 'sensuai' dengan keadaan sekeling serta dengan kedudukan mereka. Tidak bermaksud mereka ini hanya menggunakan pekataan2 yg ala2 mulia sahaja. Tp penggunaan kata kurang sopan adalah pada tempat2 yang sepatutnya. Bukan hipokrit or talam dua muka. Tapi sekadar menjaga peribadi dan pandangan masyarakat. Bukan pada yang bercakap sahaja, termasuklah kaum kerabat. We are family, like a giant tree. kalau satu dahan dah buruk kena panah petir, lambat laun, the whole pokok will mati. Besides, mereka ini juga tergolong dalam golongan bangsa yang paham bahasa. hihihi..
Ermm.. itu je la kot for now. Lack of idea pulak suddenly. Kacau je boss ni. Sebok suh orang buat keje pulak. Nak menjadi creative pon susah! hihi.. TTFN!

Thanks for reading..

p/s: tertarik untuk menulis enrty ini selepas mendengar lagu patriotik.. hihihi


Monday, January 18, 2010

D.A.N.C.E

Hi all,

Minggu lalu saya telah terasa sedikit down. Blame the hormone.. Haha.. Minggu ini saya sudah kembali normal, syukur alhamdulillah. Ahaks. Thanks to Puan Bonda , Incik Ayahanda, dan beradik-beradik saya.

Dalam minggu lalu jugak, saya ade mengikuti Puan Bonda ke satu aktiviti BAKAT (persatuan yg terdiri dari isteri2 incik askar). Aktivi apakah itu? Yes Mama, tepat jawapan Mama. Aktiviti "Poco-Poco". Poco2 ini adalah satu tarian yang di percayai dtg dari negara jiran kita. Best woo nari poco-poco ni. To those yang *tiada* masa utk beraktiviti riadah seperti saya (sebab blik keje dh lewat ptg, x sempat nk bersokan!) tarian poco-poco adalah satu altenatif yang terbaekkk wokkkk~. Basically, tuan empunya badan Shashalia ni mmg la suka menari. I found that dance is one of the best way (for me) to reduce stress besides eating. Hahaha..

Sebenarnye, untuk berpoya-poya eh silap, untuk berpoco-poco anda tak perlukan kemahiran untuk menari. Ikot steps sudah. Tak kan tu pon susah. Hahaha. Banyak jenis steps poco-poco ni. Tapi basic nye move from side to side n back to front. hurmm.. easy kan? Xpe kalau susah mau faham, nnt saya post kan video berpoco-poco okeh~!

Selain poco-poco tarian 'Do the Hustle' pon best utk d tarikan. Saya dlm process utk memahami ilmu ber'Hustle ni.. Jadi, dgn itu, marilah kita ramai2 belajar berpoco-poco untuk menjamin kesihatan yang lebih baik..!! Goyang yuhh!!

Thanks for reading..!


Regards,
Shasha