Monday, May 28, 2012

B.A.J.U

Salam..

Hye uols! Okay hari ini meh nak share skit pasal baju untuk tunang. Feeling2 nak kelihatan tggi dari biasa on that day nnt. So ade lah satu baju dari Rizalman ni yg menjadi pilihan hati. Cantik an? Konsep dia kurung modern je. Tp di tambah2 lace bunga2 di bhgian ujung2 baju tu yg buat ianya kelihatan lebih menarik. Plus, design kain tu sgt unik! 


Maka, misi mencari dan menyelamat pon bermula lah. Ke mane lah lagi klau bukan ke Jakel. Suka sgt kat Jakel ni sbb staff dia sgt rmai. Bila dh rmai customer, so xde lah seorg pon diabaikan. Plus, kain dia sgtlah byk pilihan kalbu yer. 


Tema yg dipilih ialah kaler pink gelap. Ntah xtau ape exact name for that color. Haha. Time pegi membeli tu tgh sale. Maka kain itu dari harga RM58/m jd  RM29/m. Gila kau kalau x beli! Half price uols.. 



Selesai merembat kain itu, maka kini misi mencarik lace utk ditampal di hujung2 baju itu. Lace mcm  ni byk ade kat kedai2 yg jual alatan menjahit. Yg saya beli ini kat Pertama Kompleks. Ade satu kdai alatan menjahit nama 'Kim Lai'. Yang menjadi pilihan hati yg warna hitam. Border dia ade pink2 silver sikit. Macam2 pilihan ade. Yg ini RM38/m. Beli pon xde la byk. Semeter setengah pon cukup dah. 


Lepas dah siap membeli kain and lace, sesi menempah bermula. Baju ni antar kat tailor yg dh 10 jahit baju ktorg. Jaitan dia sgt selesa. Kemas. Cantik. And yg penting, perpatutan. Ni haa address2 utk kedai Kim Lai and tmpt jait baju tu. Nnt kita tggu and lihat ape hasilnya. :')


Kim Lai Sdn Bhd.
G37, Ground Floor, Pertama Kompleks, Jalan Tunku Abdul Rahman, 50100, WP Kuala Lumpur.
0342962868

GAZ Boutique 
Lot 2.38A, Tingkat 1, Medan MARA, Jalan Raja Laut, 50350, WP Kuala Lumpur.
0327138896 / 0133949736 - Puan Sharmila


K.U.R.S.U.S

Salam..


Hye uols.. Ok. Nak share pasal Kursus Pra Perkahwinan yg skrg semua org dah tahu ianya salah satu dokumen wajib yg kne ade before boleh proceed nk buat permohonan menikoh. Fuhh.. 

Iolss buat kursus ni di Masjid Negara. Jakun habaq ang masuk mesjid negara ni. First time an. Sape tak jakun. Pegi kusus ni mak bawak rombongan cik kiah uols. Pegi dgn gegirl2 cucu Saaya on 26th - 27th May. Antara yg memeriahkan majlis adalah, Cik Puan Shima, Shuada, Shazrin, Tuan Kamal dan Mr.S lah ofkos. Oh Tuan Kamal tu chenta hati si adik ku Shazrin.

Kelas yg sgt meriah. Penceramah2 yg sgt awesome! Mereka sgt fun. Tak ngantok pon dalam kelas. Eh? hahaha.. Daftar after Zohor ari Sabtu and abis at 1830. Hari Ahad class pagi kemain lah pkol 0830 abis pukul 1830. Yuran Rm80 sahaja! (tu pon Mr.S yg bayau kan) and makanan disediakan. Penting ni! haha..

To those yg nk buat kursus ni, mmg sgt2 di recommend kan utk buat kat sini. Bilik kuliah yg selesa, air-cond yg penting. Belajar smbil gelak. Tapi jgn gelak saja la kan. Timba la ilmu apa yg patut. 

And as usual kalau dah jakun tu wajib la kan ade sesi camwhore. hahaha.


  
Shazrin - Shuada - Shimon - Shalia - Kamal 

Feeling feeling mak arab pkai abaya 

-Mem Besar-
(Boleh membawa dua maksud >_<)

Tadaaa~ dah dpt sijil! 



Pusat Pembagunan Keluarga Islam
Bilik Syarahan 2, Masjid Negara.
Ustad Mad Zain - 0122943040 

Sunday, May 6, 2012

R.E.S.E.R.V.E.D



Salam.. 


Hye uolss! Mak nk story tp mak malu. hahah... Macam mana nk start eh. Buleh pulak tiba2 cam rase awkward. hehehe. Ok. Cerita dia mcm ni. Kita panggil dia Mr.S je la eh sng.  Mr.S ni ntah la dtg dari mane, tiba2 je ade. Haha.. Well, kan Jodoh itu rahsia Allah. Sangatlah kejap je knal Mr.S ni, dalam 2 minggu rapat dgn Mr.S. Tapi itu sudah cukup utk mak yakin yg Mr.S ni lah utusan dariNya utk membimbing mak nnt uolss! InsyaAllah..



His mummy and me 6 - May - 2012

“Jika datang kepada kamu seorang lelaki yang engkau redhai agamanya dan akhlaknya untuk meminang perempuan kamu maka nikahkanlah dia jika tidak kamu lakukan demikian maka akan timbullah fitnah dan kerosakan” - hadith hasan riwayat Tirmidzi .

Tuesday, May 1, 2012

H.E.L.L.O

Assalammualaikum..

Hye uols! kemain lah lama lagi mak x update blog! Been a year already! Macam2 jadi. Good things, not so good things, bad things but one thing for sure, im way much better person than i used to be.

That's all for now. Thanks for reading! <3

= TTYL =