Tuesday, June 5, 2012

K.A.S.U.T

Salam..


Hye uols.. Misi last week utk settle kan pasal kasut sanding. Mmg sgt menjadi idaman kalbu nk pakai heels kemain punya tggi time sanding. Memandangkan Mr.S ni agak tggi orgnya, maka buleh la sy pkai heels 4inch! Yeay!

Mula2 nk tempah ikot cita rasa sendiri. Tapi memandangkan GAVY dah x buat kasut custom made lg dh, maka tukar plan lah. So kasut ala2 lace ni sexy kan? Padahal xde sape kesah nk tgk kasut iols nnt.

Jalan punya jalan, mengukur jalan TAR as usual. Terjumpa lah ini kasut kat Princess. Rase mmg dh berkenan sgt dh. Tp tang riben tu mcm kurang sket. Xpe yg tu blakang citer sbb xde nye org nk perhatikan kasut tu nnt! Hehe.. 

So mak pon beli lah. Harga was 119 kot klau x silap. Tapi sbb ni last pair, mak mintak discount! Hahaha.. Jadilah harganya RM86 shj! Well, kena la pandai bargain kan?  Hehe. . Nah enjoys lah tgk kasut gojes iouls! MashaAllah, gojes nye! 






Monday, June 4, 2012

B.A.J.U. S.A.N.D.I.N.G

Salam..

Hye uols! Meh sy share sket pasal baju sanding. Mula2 baju sanding ktorg pilih color mcm ala2 maroon pastu tuka jd nk brown la, itu la ini la.. Haih.. Xde keputusan hidup sungguh. So bapak n mummy kebetulan nk g Nilai 3. Maka, we uols adik-bradik pon ikot lah.

Mula2 ade la satu kain ni sgt cantik. Tp lace tggal 2 meter je. Bapak pon kate yg tu cantik. tp disebabkan nk buat full lace punya dress, mane la cukup 2 meter je. Tukar la kain lain pulak. Tp yg tu pon same case. X cukup meter. >_<

Finally, ternampklah satu kain ni. Creamy skit colour nya, plus ade silver2 skit. Nampak sgt classic. Mummy and siblings ckp lawa, Bapak pon kata ok. Sebnarnya bapak tu dh x larat nk tggu la tu, but anyway thanks mummy n bapak! So belilah kitorg 9meter satin, termasuk baju Mr.S and 5 meter lace. Kedai tu kalau x salah nama dia Hanifah kot. Kat Nilai 3. 


Design utk baju ni pon satu hal, semua cantik2 rasenye dlm majalah. Tapi masalah nye kene ke dgn bentuk badan kita ni haa.. Ternampak lah satu design by Azika Collection & Beauty. Simple tp meriah.. Aaaa cane tu? Tgk lah kat bwh ni. 



Tapi baju sy xde la sexy meksi mcm ni, Klau sexy mcm ni, maunya ade acara balapan dgn bapak dlu before majlis! Hahaha.. Baju ni dah pon dihantar tempah dekat Medan MARA. Tp bukan GAZ Boutique yg buat. Sbb kak Mila x sempat nk buat dress2 bagai ni. Haha..  Kak Mila suruh pergi buat kat kwn dia. Kedai sebelah dia je pon. So bila tunjuk design ni akak tu mcm dh pakar sgt dh dlm buat baju2 pengantin ni haa.. Maka ktorg pon setuju lah dia je lah yg jaitkan baju sanding tu. Utk dress full lining dia ambik upah RM350 tak termasuk manik2 + pearl2 yg nk ditambah nnt. Gulp! Dia pon buat kan veil utk baju tu. Veil pulak dia ambik RM150. So get ready lah dgn damage yg bakal dihadapi nnt. Ouh ye, kedai ni nama dia Butik Umairah.

Utk baju Mr.S ktorg belom tempah lagi. Sebab belom jumpa kain yg nk ditempah. Kain yg skali dgn pakej baju sanding tu tempah buat baju Melayu biase je kat GAZ Design. Siap dh baju raya Mr.S utk tahun depan! Hahaha.. Maybe kalau x jumpe kain utk baju sanding, most probably akan di sewa dekat butik kawan mummy Eina Persona Andaman . Mr.S punya baju maybe design mcm ini. Kan Mr.S kan? Hehe!




Butik Umairah
Lot 2.22B, Tingkat 1, Medam MARA, Jalan Raja Laut. 50350, WP Kuala Lumpur.
0163790552 - Sh. Rohaidah Syed Ali

Friday, June 1, 2012

K.A.I.N N.I.K.A.H

Salam..

Hye uols.. Date for E-Day dah set. So, preparation for the hantaran wajiblah dimulakan. We both agreed yg hantaran akn ade time tunang sahaja. So kain utk akad nikah adalah salah satu darinya lah kan. And again, Jakel menjadi tempat mengeledahkan kain2 lace pengantin. For me, kain2 kat Jakel ni sgt berpatutan lah harganya. Murah ok! 

Kain nikah ni Mr.S request nk off white + silver. Kemain lah lagi dia ni. Hahaha. Maka, sy pon gigihlah mencarik. Carik yg paling termurah di dunia yet cantik n gojes. *mind the bahasa please*. Since kain akad ni akan dipakai sekejap sesgt2, maka mmg lah cari yg paling wajar harganya.

Pakej ni termasuk 4meter satin + 2meter lace utk perempuan and 4.5meter satin + sampin utk lelaki.


Tq kakak Jakel! 

Ini saya punya~

Ini Mr.S punya.. 

So kita tunggu dan lihat je lah hasil utk baju nikah. Mr.S punya dah tempah and dah siap pon. Baju dia ktorg tempah kat kedai Encik Suami kepada tailor yg jaitkan baju tunang tu. Kedai husband dia pun kat Medan MARA tp kat 2nd floor.

Untuk baju mak, belom tempah lg. After E-Day lah tempah. Sbb takut nnt larik size. Takut kain tu mengecut. Muahahaha.. :P What i have in my mind is, design mcm yg kat bawah ni. Nnt kita tgk lah, buleh ke x jd mcm ni. Hehe.. And of coz akan di hntar kat Kak Sharmila utk menjahitnya. InsyaAllah.




GAZ Design (Men)
Lot 3.18A, Tingkat 2, Medan MARA, Jalan Raja Laut, 50350, WP Kuala Lumpur.
0192847402