Monday, June 4, 2012

B.A.J.U. S.A.N.D.I.N.G

Salam..

Hye uols! Meh sy share sket pasal baju sanding. Mula2 baju sanding ktorg pilih color mcm ala2 maroon pastu tuka jd nk brown la, itu la ini la.. Haih.. Xde keputusan hidup sungguh. So bapak n mummy kebetulan nk g Nilai 3. Maka, we uols adik-bradik pon ikot lah.

Mula2 ade la satu kain ni sgt cantik. Tp lace tggal 2 meter je. Bapak pon kate yg tu cantik. tp disebabkan nk buat full lace punya dress, mane la cukup 2 meter je. Tukar la kain lain pulak. Tp yg tu pon same case. X cukup meter. >_<

Finally, ternampklah satu kain ni. Creamy skit colour nya, plus ade silver2 skit. Nampak sgt classic. Mummy and siblings ckp lawa, Bapak pon kata ok. Sebnarnya bapak tu dh x larat nk tggu la tu, but anyway thanks mummy n bapak! So belilah kitorg 9meter satin, termasuk baju Mr.S and 5 meter lace. Kedai tu kalau x salah nama dia Hanifah kot. Kat Nilai 3. 


Design utk baju ni pon satu hal, semua cantik2 rasenye dlm majalah. Tapi masalah nye kene ke dgn bentuk badan kita ni haa.. Ternampak lah satu design by Azika Collection & Beauty. Simple tp meriah.. Aaaa cane tu? Tgk lah kat bwh ni. 



Tapi baju sy xde la sexy meksi mcm ni, Klau sexy mcm ni, maunya ade acara balapan dgn bapak dlu before majlis! Hahaha.. Baju ni dah pon dihantar tempah dekat Medan MARA. Tp bukan GAZ Boutique yg buat. Sbb kak Mila x sempat nk buat dress2 bagai ni. Haha..  Kak Mila suruh pergi buat kat kwn dia. Kedai sebelah dia je pon. So bila tunjuk design ni akak tu mcm dh pakar sgt dh dlm buat baju2 pengantin ni haa.. Maka ktorg pon setuju lah dia je lah yg jaitkan baju sanding tu. Utk dress full lining dia ambik upah RM350 tak termasuk manik2 + pearl2 yg nk ditambah nnt. Gulp! Dia pon buat kan veil utk baju tu. Veil pulak dia ambik RM150. So get ready lah dgn damage yg bakal dihadapi nnt. Ouh ye, kedai ni nama dia Butik Umairah.

Utk baju Mr.S ktorg belom tempah lagi. Sebab belom jumpa kain yg nk ditempah. Kain yg skali dgn pakej baju sanding tu tempah buat baju Melayu biase je kat GAZ Design. Siap dh baju raya Mr.S utk tahun depan! Hahaha.. Maybe kalau x jumpe kain utk baju sanding, most probably akan di sewa dekat butik kawan mummy Eina Persona Andaman . Mr.S punya baju maybe design mcm ini. Kan Mr.S kan? Hehe!




Butik Umairah
Lot 2.22B, Tingkat 1, Medam MARA, Jalan Raja Laut. 50350, WP Kuala Lumpur.
0163790552 - Sh. Rohaidah Syed Ali

No comments: